Menu

Sluiten

Duurzame stages met impact

Studenten zijn de makers, managers en beslissers van morgen. En ze weten dat het anders moet én kan: duurzamer, eerlijker en inclusiever. Steeds meer jonge talenten willen werken bij een bedrijf dat niet alleen over duurzaamheid praat, maar er ook echt iets aan doet. En dat begint met een duurzame stage.

De stageperiode is het perfecte moment om studenten kennis te laten maken met toekomstgerichte bedrijven die werken aan de SDGs. Zo leren zij in de praktijk wat de SDGs inhouden en hoe zij daar zelf impact op kunnen hebben. Niet alleen vandaag, maar ook in de rest van hun carrière.

SDGs On Stage helpt studenten met het vinden van een duurzame stage. We bieden een overzicht van duurzame stages met impact in heel Nederland.

Voor bedrijven

Bouwt jouw bedrijf mee aan de transitie naar een duurzame economie? Dan mogen jouw duurzame stage vacatures niet ontbreken bij SDGs On Stage. Wij bieden...

  • een gratis platform voor jouw duurzame stage vacatures
  • gemotiveerde studenten die het verschil willen maken
  • een kans om je te profileren als toekomstgerichte werkgever

 

Plaats een stageplek

 

Een initiatief van de Nederlandse hogescholen

SDGs On Stage is voortgekomen uit het SDG-netwerk van alle hogescholen in Nederland en wordt ondersteund door de Vereniging Hogescholen. Hun missie: de duurzame ontwikkelingsdoelen integreren in de loopbaan van elke student. SDGs On Stage is ontwikkeld door DuurzaamBedrijfsleven, het businessplatform voor succesvol duurzaam ondernemen. Door studenten, onderwijs en het bedrijfsleven te verbinden in een duurzame stage, kunnen we samen de SDGs behalen in 2030.

Het team van SDGs On Stage

Emma Rotman, projectmanager

Als projectmanager ben ik eindverantwoordelijk voor SDGs On Stage. Ik vind het belangrijk dat bedrijven ontdekken hoe jonge talenten hen kunnen helpen met hun duurzame verandering. En dat er een plek is waar studenten een duurzame stage kunnen vinden. Buiten werktijd ben ik vaak op de fiets te vinden en houd ik van koken (en nog meer van eten!).

Heb je inhoudelijke vragen? Of wil je als hogeschool, studievereniging of bedrijf met ons samenwerken? Neem contact met me op via emma@sdgsonstage.nl.

Naomi de Ridder, redacteur

Na mijn studie Media, Informatie en Communicatie ben ik gestart als redacteur bij SDGs On Stage. Ik schrijf artikelen en in de toekomst ga ik ook toffe video’s maken voor de website en social media. Na werktijd kan je mij blij maken met een avond uitgebreid borrelen met vriendinnen of een goede film. Daarnaast ben ik ook graag sportief bezig, ik loop regelmatig hard of volg een les kickboksen in de sportschool.

Lindsay Swan, projectmedewerker

Momenteel zit ik in mijn derde jaar van de opleiding Business Innovation aan Avans Hogeschool. Ik houd me bij SDGs On Stage bezig met de innovatie van het platform. Tijdens mijn opleiding zijn de 17 SDGs vaak aan bod gekomen en raakte ik hier steeds meer in geïnteresseerd. Een duurzame stage bij SDGs On Stage paste daarom perfect bij me! Mijn stage heb ik afgerond en naast mijn opleiding werk ik nu als projectmedewerker bij SDGs On Stage, waarbij ik me vooral bezighoud met de stagebank. Sinds kort speel ik ukelele. Dat is nog best lastig, maar je kunt alles leren!

Eline Teunissen, redacteur

Ik studeer journalistiek aan de Fontys Hogeschool en wilde mijn afstudeerstage doen op een plek waar ik over de SDGs kon schrijven. Die plek vond ik bij SDGs On Stage. Als stagiaire schreef ik artikelen voor op de website en dacht ik mee over hoe we studenten kunnen bereiken. Na mijn stage ben ik doorgegaan als redacteur. In mijn vrije tijd pingel ik het liefst urenlang op mijn gitaar.