Menu

Sluiten

Deze discussies over duurzaamheid mag je niet missen

Eline Teunissen - 28 Jun 2021

Ben je op zoek naar manieren om je leven duurzamer in te richten? Of ben je geïnteresseerd in alles dat met de SDGs te maken heeft? Voor deze week staan er bij Pakhuis De Zwijger weer allerlei online discussies en lezingen op de planning. Wij sommen er een aantal voor je op, zodat jij niets mist.


Opgroeien in Nederland met andere roots

In Nederland wonen veel jonge vrouwen met roots in Noord-Afrika of het Midden-Oosten. Opgroeien tussen meerdere culturen kan moeilijk zijn. Sommige gezinnen hechten veel waarde aan de cultuur en religie van hun thuisland; andere families nemen de Nederlandse gebruiken sneller over. Hoe is om op te groeien tussen meerdere culturen? Welke problemen komen daarbij kijken? En welke taboes rusten er op dit onderwerp?

Wanneer?                  Dinsdag 29 juni, 18:30u         

Lees hier meer


De terugkeer van de Europese Nachttrein

Is dit hét duurzame alternatief voor korte vluchten? Velen geloven van wel. Waar we nu al overdag kunnen reizen tussen locaties als Berlijn, Brussel, Londen en Parijs, keert ook de nachttrein weer terug. De afstanden in Europa die je met het vliegtuig af kan leggen zij vaak relatief klein. Hierdoor is het een stuk duurzamer om zo’n enorm vliegtuig aan de grond te laten staan en de trein te pakken als alternatief.

Wanneer?                  Dinsdag 29 juni, 18:30u

Lees hier meer


Van wie is de stad? Van toeristen of bewoners?

We kunnen weer op vakantie! En dat betekent dat heel wat mensen weer de toerist gaan uithangen. Vóór corona werd Amsterdam dagelijks overspoeld door toeristen. Toerisme was een enorme inkomstenbron. Het afgelopen jaar zagen we de stad zonder toeristen. Nieuwe vragen kwamen aan het licht: wat levert de toerist op? Van wie is de stad, welke plek krijgt de toerist en wie profiteert hiervan?

Wanneer?                  Woensdag 30 juni, 20:30u 

Lees hier meer


Het slavernijverleden; bezinnen, herdenken en vieren

148 jaar geleden werd slavernij écht afgeschaft. En dat was tien jaar na de officiële afschaffing. Deze afschaffing wordt jaarlijks gevierd met de feestelijke aangelegenheid Keti Koti. Maar natuurlijk is de herdenking niet alleen maar feest. Het is ook het moment voor rouwen, bezinnen en herdenken. In deze Livecast hoor je meer over de geschiedenis van de slavernij en de doorwerking daarvan in het heden.

Wanneer?                  Donderdag 1 juli, 18:00u

Lees hier meer

Bron: Pakhuis De Zwijger | Beeld: AdobeStock

Deel dit artikel