Menu

Sluiten

Deze discussies over duurzaamheid mag je niet missen

Eline Teunissen - 21 Jun 2021

Ben je op zoek naar manieren om je leven duurzamer in te richten? Of ben je geïnteresseerd in alles dat met de SDGs te maken heeft? Voor deze week staan er bij Pakhuis De Zwijger weer allerlei online discussies en lezingen op de planning. Wij sommen er een aantal voor je op, zodat jij niets mist.


We hebben nog te vaak te maken met seksueel geweld

Nog steeds hebben veel vrouwen en mannen last van seksuele intimidatie of zelfs geweld. Dat dit anders moet, weten burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, en journalist, Milou Deelen. In deze Livecast zijn onder anderen zij aanwezig voor de opening van de themaweek ‘Seksueel geweld raakt ons allemaal’. Luister en praat mee over consent, online exposing en seksuele (straat)intimidatie.

Wanneer?                  Maandag 21 juni, 23:30u         

Lees hier meer


Dit zijn de beste methoden voor duurzame energie

Dat we een duurzame transitie moeten maken, is duidelijk. Door de jaren heen zijn er veel nieuwe uitvindingen om duurzaam energie op te wekken. Maar welke werken nu het best? Zonnepanelen en windmolens zijn niet nieuw. Maar kunnen zonnepanelen bijvoorbeeld ook in het meubilair? En levert dat dan genoeg energie op?

Wanneer?                  Maandag 21 juni, 20:30u

Lees hier meer


Zo regelen wij zelf een circulaire economie

Een dure Tesla of zonnepanelen kan lang niet iedereen aanschaffen. ‘Duur’zaamheid kan dus in gevallen daadwerkelijk duur en langdurig zijn. De politiek doet er soms lang over om op actie over te gaan. Maar in welke gevallen niet? Waar kunnen wij zelf bijdragen? Bedrijven kampen met vergelijkbare dilemma’s, waardoor ze soms niet verder komen. Van startups tot multinationals. Zo’n enorme transitie is een systeemverandering waarin iedereen meedraait. Waar liggen de oplossingen?

Wanneer?                  Woensdag 23 juni, 10:30u 

Lees hier meer


Dit is hoe een kleine groep machtige Afrikanen hun land uitverkopen

De nieuwe generaties Afrikanen zien het belang van goed onderzoek. In het Kleptocracy Project komen tientallen journalisten uit landen in heel Afrika bij elkaar om hun krachten te bundelen. Zij brengen schandalen aan het licht over de top van Afrika. De écht rijken blijken zich vaak te mengen in corruptie. Zo verdwijnen er miljarden die zijn bedoelt voor de gezondheidszorg, onderwijs, en veiligheid. Welke rol spelen internationale bedrijven en buitenlandse hulp?

Wanneer?                  Donderdag 24 juni, 20:30u

Lees hier meer


 

Bron: Pakhuis De Zwijger | Beeld: AdobeStock

Deel dit artikel